Directiewagens bij een circus vallen meestal op omdat ze een luxere uitstraling hebben , bij moderne circussen zijn dat meestal grote luxe woontrailers , vroeger vielen ze vaak op door een afwijkende kleurstelling , in mijn geval zijn ze bruin gebeitst , wat vaak gebeurde.

De directie beschikte meestal over meerdere wagens , afhankelijk van de grootte van het bedrijf , meestal in ieder geval  een salon en een slaapwagen gekoppeld dmv een balkon , volwassen kinderen hadden vaak een eigen wagen , ook een aparte keukenwagen of kantoorwagen kwam voor.

Circus Regina heeft de beschikking over een gekoppelde salon / slaapwagen en een keukenwagen.

Alle wagens hebben dubbele banden , bladveren en een van de wagens is uitschuifbaar , ze kunnen ook apart geplaatst worden , zijn volledig ingericht en verlicht.

De kantoorwagen is een in oude stijl uitgevoerde versie van een houten wagen , ook wel Holz of Schindelwagen genoemd , hij staat nog op massieve banden en is ook weer  geheel in stijl ingericht , verdeeld in een kantoorruimte en een afdeling voor de perschef , deze wagen is ca 43 jaar geleden door mij gebouwd.

De directie zelf heeft de beschikking over een zwarte Mercedes Benz 300 Adenauer. 

 

In Oktober 2018 zijn de directiewagens aangepast , de wielen zijn type massieve band geworden ( te herkennen aan de zeskante moer op de naaf ) fijnere wagonkettingen , minder versiering en nieuwe trappen + bloembakken.

De directie keukenwagen heeft een nieuw balkon gekregen met gedraaide spijlen.