De technische dienst bij een circus doet eigenlijk hetzelfde als bij een gewoon bedrijf , ze is verantwoordelijk voor de gehele installatie , wagenpark , elektriciteit , water , gas , verwarming , koeling etc. vroeger had men ook vaak een aparte hoefsmid of een dierenarts in dienst , die worden tegenwoordig naar behoefte ingehuurd.

Zijn er bij een burgerbedrijf aparte mensen zoals timmerlieden , elektriciens , schilders , bankwerkers , bij een circus is dit onderscheid minder sterk aanwezig , meestal beheersen de mensen die daar werken meerdere disciplines.

Het is ook niet zo dat er alleen aan onderhoud gewerkt wordt , maar ze doen ook dienst als chauffeur , pisteknecht , op en afbouwen van de tent , kortom multifunctioneel .

Dat is niet alleen bij de afd onderhoud zo , maar meestal werkt iedereen indien nodig mee , het is niet vreemd om trapezewerkers die men eerst in de piste zag schitteren tijdens een adembenemend nummer tijdens de afbouw  te zien sjouwen met logestoelen.  

Ter vervanging van de oude kraanwagen is er in mei 2022 een nieuwe toegevoegd , het is een Diamond T 969 afkomstig van het amerikaanse leger , de nummerborden geven aan dat het voertuig oorspronkelijk dienst deed in de amerikaanse bezettingszone in 1945 , de bouwtijd van dit model is ongeveer twee jaar geweest .