De laatste expositie die ik met mijn circus heb gehad is geweest in oktober 2009 , in de periode dat circus Regina bestaat is er ongeveer 5 keer een tentoonstelling geweest.

Dat is natuurlijk niet veel maar heeft verschillende oorzaken , het moeilijkst is het vinden van een geschikte lokatie , liefst samenvallend met een aantrekkelijke periode , de winter is natuurlijk het meest geschikte jaargetijde , maar ook een verregende zomervakantie.

Omdat dit circus toch al gauw een oppervlakte in beslag neemt van zo,n 30 m2 waaromheen ook nog ruimte moet zijn om te kunnen lopen , er eigenlijk camerabewaking dient te zijn en liefst maar 1 in en 1 uitgang , voldoet eigenlijk alleen een museum of een openbaar toegankelijke ruimte  aan deze eisen.

Om een drempel te hebben opdat niet iedereen maar zo naar binnen kan lopen dient er eigenlijk ook entree geheven te kunnen worden ( zoals in een museum dus ) zo,n ruimte moet ook nog minstens zes dagen beschikbaar zijn om op en af te bouwen , 4 dagen op en 2 dagen afbouw met 2 personen , daar komt dan minimaal nog een week expositietijd bij .

Bovendien moet de ruimte eigenlijk ook niet te ver van de woonplaats liggen i.v.m de reistijd.

Kortom het ligt allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt , het mooiste zou een ruimte zijn waar alles permanent kan blijven staan , maar   ook dat is niet zo eenvoudig.

Expositie 2009.